marți, 14 septembrie 2010

Tocinei sau chiftelute plate de dovlecei

Am incercat mai multe retete asemanatoare, una dintre ele chiar e intrata bine in bucataria mea, dar astia mi se par tocineii de dovlecei cei mai buni. Din cauza cascavalului ies usor cremosi, asta-i secretul!

Pentru 4 persoane cu foame medie
800 g dovlecei dati pe razatoarea mare (sau razuiti cu robotul)
sare
4 cepe esalote (sau 2 normale medii) tocate marunt
1 legatura patrunjel verde tocat marunt
80 g pecorino sau alt cascaval de munte maturat ras
2 linguri faina naut
2 linguri tarate de ovaz (sau de grau, eu folosesc numai de ovaz)
3 oua
piper
ulei pentru prajit

Dovleceii rasi se amesteca cu sare si se lasa sa traga 10 minute. Se pun apoi intr-o strecuratoare si se storc bine de lichid. Intr-un bol se amesteca ouale, ceapa, patrunjelul, faina, taratele si cascavalul ras. Se adauga masa de dovlecei. Se potriveste de gust cu sare si piper.
Se infierbanta uleiul intr-o tigaie. Din masa de dovlecei se ia cate o lingura si se pune in tigaie. Se netezeste cu lingura pe suprafata. Se prajesc pe fiecare parte 3-4 minute. Se scot pe hartie de bucatarie.
Eu i-am servit cu un sos de iaurt cu plante si salata verde.


2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...