Una dintre pastele cele mai facute la noi in casa (langa carbonara)
200 g sunca slaba fiarta
1 lingurita sofran in fire (se poate si fara)
20 g ciuperci uscate (se pot folosi si proaspete sau de la conserva - vreo 100g)
150 g mazare proaspata sau congelata
200 ml supa
200 ml smantana (lichida daca se poate)
1 galbenus
sare, piper, nucsoara rasa
patrunjel verde
spaghetti 400 g
Daca sunca are margine cu grasime, se taie margines aia si se da la catel, pisica sau alti membri ai familiei.
Sunca (care e in felii) se taie in fasii si se prajeste fara ulei intr-o tigaie la foc mic.
Se adauga sofranul (se freaca intre degete), ciupercile, mazarea, supa si cam jumatate din smantana. Se da focul la mare, se amesteca incontinuu ca. 10 min, pana se ingroasa un pic sosul. Restul de smantana se adauga, cate un pic, in timpul celor 10 min.
Se amesteca galbenusul intr-o cana cu un pic din sos, apoi se adauga la sos. Se sareaza, pipereaza, pune nucsoara. Se ia de pe foc si se tine la cald pana se fierb pastele.
Patrunjelul se toaca marunt. Se amesteca pastele cu sosul si se presara patrunjelul pe deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu