Dupa cum am spus, sosul asta se potriveste de minune la galuste de prune sau Kaiserschmarrn (clatite mai groase rupte).
Varianta montignaca si fara alcool (pentru copii) este scrissa dedesubtul primei retete.
500 g prune
70 g zahar
sucul de la 1/2 lamaie
1/2 rulou scortisoara
1/2 baton vanilie
50 ml vin rosu
30 ml vin de Porto rosu
1 lingurita amidon (Maizena)
Prunele se se spala, li se scot samburii si se taie in patru. Se pun intr-o forma termorezistenta. Se amesteca acolo cu zahar, sucul de lamaie, scortisoara si vanilia, vinul rosu si vinul de Porto. Se dau la cuptorul preincalzit (180°C) 15-20 minute (cat sa nu fie foarte moi) si se amesteca din cand in cand. Se scot condimentele. Se strecoara si se prinde lichidul intr-o craticioara.
Se amesteca amidonul cu putina apa rece. Lichidul de la prune se fierbe, cand da in clocot se adauga amidonul cu apa si se lasa sa fiarba 2 minute la foc domol. Se toarna peste prune si sa lasa cateva ore sa traga. Se serveste rece.
Varianta montignaca si fara alcool (pentru copii)
Se spala, curata de samburi si taie in patru 500 g de prune. Se amesteca 40 g fructoza cu 1/2 lingurita scortisoara, se presara peste prunele puse intr-o forma termorezistenta si se lasa sa traga 20 minute. Se da la cuptorul preincalzit (180°C) 15-20 minute, timp in care se amesteca din cand in cand.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu