joi, 18 noiembrie 2010

Spaghetti (sau alte paste) cu frunze si tulpina de mangold (sfecla elvetiana) si sos de smantana


Am facut multe feluri de mancare cu frunze de mangold toamna asta, spaghetele astea si facute simplu, in tigaie, numai cu niste ceapa (sau lasata si asta deoparte) si usturoi la sfarsit mi-au placut cel mai mult. Se mai fac repede, ce pacat ca se duce vremea sfeclei!

500 g frunze de mangold (cu tot cu tulpina)
400 g spaghete
1 lingura ulei de masline
1 ceapa marisoara
150 - 200 ml vin alb sec sau supa clara
200 g crème fraiche (smantana grasa) sau Philadelphia
sare, piper, nucsoara
parmezan sau alt cascaval (dupa gust sau ce aveti prin casa, eu am folosit un Montasio maturat, s-a potrivit de minune)

Frunzele si cozile de mangold se taie in fasii.
Se caleste ceapa tocata marunt in uleiul infierbantat la foc mediu, se stinge cu vinul (sau supa), se lasa cateva minute la redus, apoi se pune si smantana/Philadelphia. Se amesteca bine. Se pun cozile de mangold, iar peste vreo 2-3 minute si fasiile de frunze. Se lasa cateva minute sa fiarba la foc mic-mediu, iar la sfarsit se potriveste sosul de gust cu sare, piper si nucsoara.
Se fierb spaghetele al dente, se scurg de apa (nu foarte bine) si se amesteca cu sosul.
La servit se presara cu parmezan/cascaval ras proaspat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...