luni, 29 noiembrie 2010

Vinete intregi umplute cu carne tocata


Reteta de origine turceasca. Pare la citit foarte grasa, dar vinetele nu trag chiar foarte mult ulei daca sunt prajite la o temperatura propice. La mancat nu sunt nici pe departe grase, ci absolut minunate. Daca totusi nu vreti sa le prajiti, le puteti pune in apa clocotita.

Pentru 4 persoane
4 vinete
2 cepe mai mari
4 catei usturoi
1 conserva rosii decojite
2 ardei gras sau kapia rosii
500 g carne tocata de vita (se poate amesteca si de vita cu de miel)
500 g iaurt
1 legatura patrunjel verde
ulei (mult, cam 1 l)
sare, piper

Se curata vinetele alternativ (adica o fasie se curata, una se lasa cu coaja si tot asa, ca sa iese vargate) si se taie un "buzunar" in fiecare, de-a lungul.
Intr-un ceaun se infierbanta uleiul la foc mijlociu si se prajesc pe toate partile vinetele. Se scot de acolo si se pun pe hartie de bucatarie.
Intr-o tigaie se prajeste carnea tocata. Se toaca ceapa si usturoiul, se adauga la carne. 1 ardei se curata de cotor si seminte, se taie in cubulete si se adauga la carne. La sfarsit se adauga si rosiile din conserva (se taie in bucati mici), se sareaza, pipereaza si se lasa pe foc 10-15 minute.
Vinetele se scobesc putin in interiorul "buzunarului" si se umple cu amestecul de carne tocata. Se aseaza pe o tava de aragaz si se dau la cuptorul preincalzit (200°C) 20 minute.
Celalalt ardei se curata si taie in 8. Bucatile se prajesc scurt in uleiul in care s-au prajit vinetele si se lasa sa se scurga pe hartie de bucatarie.
Patrunjelul se toaca marunt, se amesteca cu iartul si cu sare dupa gust.
Se pune cate o vanata pe farfurie, sosul si cate 2 bucati de ardei prajit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...