luni, 1 noiembrie 2010

Carpaccio de sfecla rosie cu vinegreta de mere si dovleac


Incep sa ma gandesc la meniul de Craciun☺, vorba aia "numai maine nu-i poimaine", doua luni trec in zbor si nu (mai) vreau sa ma gandesc pe ultima suta de metri la ce si cum fac.  Asta ar fi un antreu rece la care m-am gandit, este excelent la gust, ingredientele sunt de gasit fara probleme si sunt si ieftine.

Pentru 4 persoane

1 lamaie netratata
4 sfecle rosii mai mici
2  linguri cu varf crème fraiche
1 lingurita rasa hrean ras
8 felii bacon (cu putina grasime)
1 ceapa esalota
1 mar
1 dusca suc de mere
1 dusca otet de vin alb
3 linguri ulei de masline
2 linguri ulei de seminte de dovleac
2 linguri seminte de dovleac
1 mana de creson
sare, piper

Sfecla rosie se lasa cruda sau se fierbe. Eu am lasat-o sa traga pe foc foarte fic, fara sa fiarba, vreo 20 - 30 minute, s-a inmuiat ceva, dar raman mai multe vitamine in ea asa decat daca e fiarta clasic.
Lamaia se rade si i se stoarce sucul. Sfeclele se cojesc si se taie in felii subtiri (cel mai bine merge cu taietoarea Borner sau o masina de taiat), rondelele se aseaza precum carpaccio pe 4 farfurii.

Crème fraiche se amesteca cu hreanul ras, o priza de sare, coaja si sucul de lamaie.
Feliile de bacon se pun pe-o tava de aragaz acoperita cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit (160°C) 12 minute.
Marul si esalota se curata de coaja, se toaca foarte marunt si se amesteca cu sucul de mere, otetul, uleiul de masline si de seminte de dovleac, sare si piper. Se intinde totul peste feliile de sfecla.

Intr-o tigaie cu foarte putin ulei de masline se prajesc usor semintele de bostan, apoi se pun pe hartie de bucatarie si se sareaza usor.
Peste mar si ceapa se pune crema de crème fraiche, apoi se presara semintele.

La sfarsit se pun feliile de bacon si cresonul si gata-i.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...