sâmbătă, 10 octombrie 2009

Tarta marseilleza cu ceapa


O varianta cu aluat fraged cu faina integrala a acestei tarte, ceea ce-o face si mai picanta decat cu faina alba.

Pentru o forma rotunda (diametrul 26 cm), daca vreti sa faceti mai mult, intr-o tava de aragz, dublati cantitatile:

175 g faina integrala (de care va place)
1/2 lingurita sare
5 linguri apa
75 g unt rece

500 g ceapa
30 g unt (puteti folosi si ulei)
125 ml smantana cu 20% grasimi (aceasta este si mai acrisoara decat cea cu mai multa grasime)
1 lingura plina faina integrala
2 oua
1 lingurita Vegeta
piper
boia dulce de ardei
masline negre

Se amesteca faina cu sarea si apa, se adauga untul taiat in bucati mici, se framanta bine. Se imbraca o forma rotunda, de tort, cu el si se trag in sus si margini de vreo 2 cm. Se lasa la odihnit 30 minute, apoi inteapa cu furculita din loc in loc si se precoace in cuptorul preincalzit (200°C) 10 minute.
Intre timp se curata ceapa, se taie pestisor si se caleste usor in unt. Se sareaza putin.
Smantana se amesteca cu faina, ouale, apoi cu ceapa calita. Se potriveste de gust cu Vegeta, sare si piper. Se toarna peste aluatul precopt, se presara maslinele si boiaua. Se coace (tot in cuptorul preincalzit la 200°C) 25-30 minute.
Mie imi place cel mai mult calduta, cu un pahar de must sau vin proaspat.

Un comentariu:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...