vineri, 2 octombrie 2009
Supa-crema de dovleac à la Caraibe
1 kg dovleac curatat taiat in bucati
1 lingura ulei de floarea soarelui
1 ceapa tocata marunt
1 catel usturoi tocat marunt
1/2 l supa clara de pui
1 lingurita coriandru macinat
1 lingurita chimion in cruce (cumin) macinat
1/2 lingurita curcuma (turmeric)
1 lingurita curry (praf sau pasta)
1 conserva (425 g) lapte de cocos
sare, piper
Se caleste usor ceapa si usturoiul in ulei, se adauga bucatile de dovleac, condimentele, se amesteca, apoi se toarna supa si jumatate din laptele de cocos. Se lasa la fiert, cu capacul pus, pana s-a inmuiat dovleacul. Se ia de pe foc, se adauga restul de lapte de cocos si se paseaza cu un blender. Se potriveste de gust cu sare si piper.
Eu am servit-o tot cu cativa stropi de ulei de seminte de dovleac si seminte.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu