marți, 6 octombrie 2009
Inele de aluat frantuzesc
250g aluat frantuzesc
125g martipan
100g migdale macinate (sau nuci, alune)
1 ou
2 linguri rom sau alt lichior
Se amesteca bine martipanul, migdalele, oul, romul (cine vrea poate adauga si niste zahar pudra).
Aluatul intins (forma dreptunghiulara) se taie de-a lungul in doua. Pe o parte de aluat se intinde umplutura, apoi se acopera cu cealalta parte de aluat. Uitati-va daca aluatul e moale. Daca este, atunci bagati totul la frigider vreo 10 minute inainte de a continua. Daca nu-i chiar moale, taiati de-a lungul fasii late de ca. 2 cm. Apucati fiecare fasie de capete si rasuciti aluatul cat vreti de mult. Capetele le prindeti unul de altul, apansand bine, sa nu se desfaca si le dati o forma rotunda. Puneti inelele pe-o tava acoperita cu hartie de copt si le dati la cuptorul preincalzit (220°C) 15-20 minute.
Fierbinti din cuptor se pot cerne cu zahar pudra sau unge cu gem de caise incalzit in prealabil.
Umplutura se poate varia in functie de ce aveti in casa, ca la cozonac: cu mac, cu cacao, cu ce vreti.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu