joi, 22 octombrie 2009

Prajitura de mere cu "faramaturi"


350 g faina alba
1 priza praf de copt
200 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 priza sare
175 g unt
4 oua
4 linguri migdale (nuci, alune) tocate mai mare din cutit
1 priza scortisoara sau cardamon
200 g smantana in jur de 20% grasime
1 plic budinca vanilie
6 mere
2-3 linguri suc de lamaie
2 linguri pesmet
facultativ: fulgi de migdale
Din 200 g faina, praful de copt, 50 g zahar, 1 zahar vanilat, sare, 100 g unt in bucatele si 1 ou se face un aluat fraged si se da 1/2 ora la frigider.

Din 150g faina, 2 linguri migdale, 75 g zahar, scortisoara, 75 g unt taiat in felii foarte, foarte subtiri se face un aluat foarte nisipos pentru "faramaturi".

Se amesteca smantana, 3 oua, 75 g zahar, 1 zahar vanilat si praful de budinca.
Merele se curata si se taie in cubulete de 2 cm, care se stropesc cu zeama de lamaie.
Se tapeteaza o forma rotunda cu aluatul fraged (nu este nevoie sa-l trageti chiar pana in sus pe pereti, numai 2/3 ajung). Se inteapa cu furculita si se tapeteaza cu pesmetul. Se pun merele inauntru, se toarna crema peste. Din aluatul nisipos se formeaza cu mana "faramaturi" mai mari, care se presara peste prajitura. Cine doreste poate presara la urma si foite de migdale.

Se da la cuptorul preincalzit (175°C) 55 minute.
Se lasa la racit in forma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...