sâmbătă, 18 septembrie 2010

Salata de sfecla rosie cruda cu mere

Mi-a tot repugnat ideea de a manca sfecla rosie cruda (deh, toata viata am mancat-o numai fiarta sau coapta), dar cum am primit cateva bucati prospete, cu o coaja subtire, am zis s-o incerc si pe asta. Inca mai sunt fascinata! Nu stiu daca o fi de "vina" si soiul de sfecla rosie, dar are o dulceata si-un gust tare, tare bun. Am pus putin sirop de agave, dar nu cred ca era necesar nici stropul ala.
Pentru montignaci as spune ca este de faza a doua.

Am facut o portie mijlocie, ca sa nu-mi para rau daca nu-mi place si o arunc.

2 sfecle rosii mijlocii
2 mere mai mici sau unul mai mare
2 cepe esalote (mici) sau 1 ceapa rosie dulcie (ceapa sa nu fie iute, ci una fina la gust)
2 linguri ulei (am folosit de masline)
sucul de la jumatate de lamaie (imi inchipui ca se potriveste si otetul de mere)
sare, piper

Se dau pe razatoarea mare sfecla curatata de coaja si merele (eu am folosit taietoarea Borner), ceapa se toaca fin. Se amesteca toate. Intr-o cana se amesteca bine restul de ingrediente. Se toarna peste salata, se amesteca bine. Gustati salata si puneti un strop de sirop de agave (sau miere) daca vi se pare ca-i acra. Se lasa sa traga macar 3 ore.

3 comentarii:

  1. Si eu o fac in varianta cruda,o rad pe razatoarea fina pun putin otet de mere sare de mare si cumin,este fff buna...o sa incerc si varianta ta ,cu mere,sigur este grozava,Cerasela

    RăspundeţiȘtergere
  2. Buna ideea cu cuminul, o sa incerc si eu varianta ta. Multumesc de vizita!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Am incercat varianta cu mere la care am adaugat si morcov.E foarte buna

    RăspundeţiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...