sâmbătă, 4 septembrie 2010

Spaghetti with meatballs: spaghete cu chiftelute si sos de rosii facut la cuptor

O mancare italo-americana foarte iubita si apreciata mai ales de copii.
Interesant la reteta asta este sosul de rosii, care se face la cuptor.
Montignacii servesc chiftelutele si soul cu glass noodless din fasole mungo.

Chiftelute
1 morcov
1/2 legatura patrunjel
1/2 legatura arpagic verde (ceapa verde mica)
1/2 legatura cimbru
1 catel usturoi
500 g carne tocata (eu folosesc numai de vita, dar se poate folosi si amestecata, jumatate de porc, jumatate de vita)
1 ou mare (oul se poate inlocui cu o chifla veche de-o zi inmuiata in 4 linguri de lapte)
1,5 lingurita sare
piper
ulei pentru prajit


Sos de rosii la cuptor

300 g rosii cherry
2 catei usturoi
4 linguri ulei de masline
2 ramurele oregano
1 lingura bulion de rosii
fleur de sel (sau sare normala), piper

250 g spaghetti
1/2 legatura patrunjel
50 g parmezan

Morcovul se curata si ori se taie in cubulete (eu asa am facut, asa-mi place cel mai mult), ori se da pe razatoarea mare. Plantele se spala, se ususca si se toaca. La fel si usturoiul. Se adauga oul sau chifla inmuiata, sare, piper si se amesteca bine totul. Se formeaza bile cam cat o minge de ping-pong care se prajesc in ulei.

Pentru sos se infierbanta cuptorul la 180°C.
Rosiile se injumatatesc, se pun pe o tava de aragaz acoperita cu hartie de copt (ca sa ramana tava curata), se presara usturoiul tocat, sarea, piperul si oreganoul si se toarna uleiul pe deasupra. Se da la cuptorul preincalzit 15 minute. Cand sunt gata se pun cateva jumatati deoparte, restul se amesteca in blender cu bulionul.

Spaghetele se fierb aldente si se portioneaza pe farfurii. Se pune pe deasupra sosul si chiftelutele. Pe cateva chiftelute se aseaza jumatatile de rosii puse deoparte. Se presara cu parmezan si patrunjel

Pozele sunt fara parmezan si patrunjel din motive de graba si foame ☺


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...