Se face atat de usor, e atat de bun si nu-i trebuie niciun strop de amidon!
Pentru cca. 500 ml sos:
1 baton vanilie
250 ml lapte
250 ml frisca lichida neindulcita
50 g zahar (30 g fructoza pentru montignaci)
3 galbenuse
2 oua intregi
1 priza sare
Batonul de vanilie se taie de-a lungul si se scoate maduva din el. Intr-o oala se pune la fiert laptele cu frisca, 25 g zahar si maduva de vanilie plus batonul.
Intr-un castron de metal se bat galbenusele cu ouale, restul de zahar si sarea pana devin o masa spumoasa deschisa la culoare. Se toarna putin cate putin, amestecand mereu cu telul, in laptele vanilat, care se da pe foc mic. Nu mai are voie sa fiarba acum (s-ar intari prea tare), ci trebuie tinut la max. 80°C vreo 5 minute, amestecand mereu.
Se strecoara si se lasa sa se raceasca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu