O imbinare de branzeturi pe (asta mi se pare "branza" cea mai mare la prajitura asta) doua straturi subtiri de tot de aluat fraged cu niste dulceata intre ele. Aluatului nu-i trebuie zahar, dulceata ajunge. In general parjitura nu-i foarte dulce, ci numai potrivita.
Daca stiti ca va plac prajiturile indulcite bine, puneti 50 g zahar si la blat (se bate cu untul si sarea la inceput).
Aluatul:
150 g unt moale
1 priza sare
300 g faina
50 ml apa
3 linguri dulceata putin acrisoara (de care va place sau aveti, cea de caise se potriveste bine, eu am folosit de portocale)
Umplutura:
5 oua
300 g zahar
500 g branza proaspata de vaci grasa (mai bine, daca gasiti, Schichtkäse sau Quark)
250 g mascarpone
250 g Philadelphia
250 g ricotta (urda)
coaja si sucul de la 1 lamaie netratata chimic
100 g amidon (Maizena)
facultativ: 2 linguri lichior (de care va place si aveti, eu am pus de oua, dar merge bine si Amaretto, de ex.)
1 priza sare
Se bate spuma untul cu sarea, se adauga putin cate putin faina si apa. Asta se poate face cu mixerul, iar la sfarsit framantati putin aluatul cu mana.
2/3 din aluat ori se intind cu sucitorul si se pun apoi intr-o forma rotunda, cu marginea detasabila, unsa cu unt, pe fund si pe margine, ori se intinde cu degetele (tot pe fund si margine).
Aluatul e destul de moale si sfaramicios, cel mai bine il intindeti cu sucitorul daca-l puneti intre doua folii de plastic.
Se intinde cu lingura dulceata pe aluatul de pe fundul formei.
Restul de aluat se intinde cu sucitorul si se pune peste dulceata.
Pentru umplutura se despart ouale in galbenusuri si albusuri. Galbenusurile se bat cu 2/3 din zahar pana devin o crema groasa albicioasa, apoi se adauga branzeturile. La sfarsit puneti sucul si coaja rasa de lamaie si amidonul (si lichiorul, daca-l folositi).
Albusurile se bat cu priza de sare, se adauga pe parcurs restul de zahar.
Spuma de albus se amesteca cu mare grija si nu mult cu restul de umplutura. Se toarna umplutura in forma pregatita si se da la cuptorul preincalzit (180°C), pe sina a doua de jos, 40 minute. Se scoate, se taie in umplura cam la 2 cm distanta de margine, de jur imprejur (nu chiar pana la fund, cativa cm adancime numai) si se baga inapoi in cuptor inca 25 minute.
Se lasa sa se raceasca complet in forma.
Superb!! O sa-l incerc si eu musai. Te pup!
RăspundețiȘtergereTe pup si eu!
RăspundețiȘtergere