duminică, 12 august 2012

Hugo: bautura (putin) alcoolica preferata



Asta-i bautura mea peferata cu alcool (zice cineva care nu se da in vant dupa alcool), varianta clasica, de vara o beau peste tot unde am ocazia si mi-o fac si acasa. Nu contine mult alcool, se pot bea si 2 pahare fara a avea vreo influenta a vreunui simt. Inafara de placere.
Mie mi se pare o bautura mai feminina, asa, dar experienta m-a invatat ca si barbatii nedoritori de-o bere la orice ora din zi si noapte se cam dau in vant dupa Hugo-ul asta. Pana si Mr. kalua a inceput sa vrea si el paharul lui cand il prepar acasa.

sirop de flori de soc (cantitatea depinde de cat il vreti de dulce si aromat)
1/2 limeta (merge si lamaie) netratata taiate felii
4 – 5 frunze menta proaspata
4 – 5 cuburi de gheata
Prosecco sec
apa minerala carbogazoasa (cu cat mai multi bulbuci)

Intr-un pahar cu burta :hihi: (de vin rosu) se pune siropul, apoi se toarna prosecco cam pana la jumatatea lui si se umple (nu chiar de tot, sa ramana loc si pentru gheata) cu apa minerala. Se adauga feliile de limeta, menta si cuburile de gheata si se serveste cu pai.

In Romania siropul asta de soc se gaseste la Ikea. Si mai bine daca aveti unul facut in casa.
In Germania si Austria gasiti siropul de-asta peste tot, de la nu stiu cate firme diferite. Unul dintre cele mai scumpe si care mie nu-mi place deloc nici la gust, nici pentru faptul ca inafara de zahar are numai chimie in el, e cel de la firma Monin. Multe baruri chiar respectabile folosesc numai siropuri de la ei, valelei!
In Germania puteti comanda bautura asta in orice bar sau resturant (cel putin in sudul Germaniei, in rest e chestie de noroc daca dati peste ea sau nu).

12 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...