duminică, 10 iulie 2011

Mancare de vara: file mignon de porc pe salata de varza, asiatic


O mancare de vara, buna si calda, si rece.

Pentru 4 portii
1 file mignon de porc
3 linguri ulei
1 varza mai mica (ca. 500 g)
2 morcovi mai mari
4-6 cepe verzi, taiate fin

Marinada pentru carne
80 ml sos de soia
30 ml otet (de orez daca se poate; daca n-aveti asa ceva, atunci unul alb de vin)
2 linguri zahar brun sau suc de agave (la nevoie se inlocuieste cu zahar tos)
2 catei usturoi tocati marunt
1 1/2 lingura ghimbir dat prin razatoarea fina
1/2 lingura ulei de susan
2 lingurite sos asiatic de chili

Dressing pentru salata
1 lingura ulei neutru (de floarea soarelui, de ex.)
1 lingurita sare
1 lingura otet (de orez daca se poate, daca nu, de vin alb)
1 lingura zahar brun sau suc de agave (sau zahar tos)
1/2 lingura ulei de susan
1 lingurita sos asiatic de chili

Fileul se curata bine si se taie in felii de ca. 1 cm.
Intr-un bol se amesteca ingredientele pentru marinada si se pun feliile de carne in el (se amesteca bine). Se lasa la marinat cel putin 25 de minute la temperatura camerei sau 2 ore in frigider (binenteles ca se poate lasa si peste noapte).
Varza se taie fideluta, morcovii se taie in bucatele mici sau se dau pe razatoarea mare. Se amesteca varza cu morcovii, cu jumatate din ceapa verde taiata marunt si cu dressingul pentru salata. Se lasa sa traga 15-20 minute, iar se amesteca, apoi se pune pe-un platou sau intr-o forma in care se va servi mancarea.

Se infierbanta 1 1/2 ulei la foc mediu intr-o tigaie mare (sau wok), se scot feliile de carne din marinada, se sterg un pic cu hartie de bucatarie si se pun la prajit, pe fiecare parte cam 2 minute. Marinada ramasa nu se arunca! Daca nu aveti destul loc in tigaie cat sa puneti feliile de carne una langa alta, prajiti-le in mai multe randuri, de fiecare data se sterge tigaia cu hartie de bucatarie si se pune din nou ulei in ea. Carnea prajita se pune peste salata de varza. La sfarsit se toarna marinada ramasa in bol peste carnea asezata peste salata si se presara cu restul de ceapa verde.

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...