duminică, 17 iulie 2011
Tort cu bezea si coacaze
250 g faina alba
50 g ciocolata amaruie data pe razatoare
100 g nuci (alune, migdale) macinate fin
1 varf cutit scortisoara
200 g unt rece
100 g zahar tos
2 oua intregi
5 albuse
500 g cocaze proaspete (merg si ceva mai multe)
250g zahar tos
20 g foite de migdale
20 g zahar pudra
Se amesteca faina cu ciocolata, 50 g migdale si scortisoara. Pe margine se rade untul, se adauga cele 100 g zahar si 2 galbenuse si se framanta aluatul cu mana. Se impacheteaza intr-o punga de plastic sau in folie de plastic si se da 1 ora la rece, dupa care se scoate si se intinde cu sucitorul. Se tapeteaza cu aluatul o forma rotunda de copt (fundul si peretii), se inteapa cu furculita si se da la cuptorul preincalzit (180°C) 20 minute. Se lasa la racit in forma si apoi se presara deasupra 50 g nuci macinate.
Coacazele se spala, se culeg de pe ramurele si se sterg cat de bine posibil, sa fie uscate. Se bat cele 5 albuse, impreuna cu zaharul, foarte tare. Se amesteca usor de tot coacazele cu masa de bezea si se pune in forma, peste blat. Se pot face varfuri tragand cu o furculita de bezea in sus. Se presara foitele de migdale si zaharul pudra pe deasupra si se da la cuptorul preincalzit (temperatura maxima), pe sina cea mai de jos, pana cand suprafata bezelei prinde o culoare aurie. Stati cu ochii pe cuptor pentru ca se arde foarte repede!
Tortul e bun si mancat repede, proaspat. Apoi tot siropul de la bezea coboara in aluat, zici ca-i alta prajitura (mie parca-mi place ceva mai mult statut in frigider vreo zi).
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu