miercuri, 20 iulie 2011
Supa rece de castravete si avocado
O mancare pentru vreme caniculara. Fara apa poate fi "folosita" si pe post de dip sau sos rece.
1 castravete mai mare
1 avocado
coaja rasa de la 1 lamaie netratata
1 lingura suc de lamaie
1 esalota tocata marunt (sau 2 - 3 cepe verzi)
1 ardei iute verde
1 cana iaurt (de care vreti, de la cel cu 0,1% grasimi pana la 10% grasimi)
1,5 lingura fleur de sel
piper
facultativ:
1 legatura de coriandru verde
1 cana apa rece
1 - 2 linguri zataar
Castravetele se curata numai daca-i dintr-ala cu coaja tare. Se taie de-a lungul si i se scoate partea din mijloc, cea cu samburi. Se taie apoi in bucati. O bucata de castravete si una de avocado se taie mic si se pun deoparte. Din rest se face piure in blender impreuna cu avocado curatat, esalota si toate celelalte ingrediente.
Apa pune cine vrea ca supa sa nu fie asa groasa (eu n-am pus).
Se portioneaza in boluri mici, pahare de apa sau ce vreti, se presara pe fiecare bucatele de catravete si avocado, se acopera cu folie de aluminiu sau de plastic, si se dau la frigider cam 1/2 ora.
Labels:
Aperitive,
Mancare de vara,
Montignac aperitive,
Montignac supe,
Supe
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu