duminică, 25 septembrie 2011
Pere, fasole verde, sunca intr-o noua interpretare
Pere, fasole verde si sunca este original un fel de ghiveci nord-german. Aici o interpretare mai noua si rafinata al acestui fel clasic de mancare.
Garnitura este piure de cartofi, reteta n-o mai scriu, spun doar ca-i tare bine daca puneti macar si-o frunza de dafin in apa in care fierbeti cartofii (se mai poate pune un catel de usturoi, un ardei iute etc). In piure eu mai rad si niste nucsoara. La reteta asta i se poate adauga si o para fiarta putin, taiata in cuburi mici.
Pentru 4 portii
1 file miognon de porc, taiat in medalioane
8 felii bacon
vreo 10 felii de sunca cruda (eu am folosit Serrano)
100 g sunca cruda taiata in cubulete
1 bucatica sunca (de la burta, pentru fiert)
400 g fasole verde
3 - 4 pere
o legatura mica de cimbru
ulei
sare, piper
Perele se pun la fiert in apa sarata bine, impreuna cu bucata de sunca. Se fierb cat sa ramana aldente (deci fierte, dar nu foarte moi). In alta oala se pun pastaile spalate si curatate la fiert in apa sarata cu cimbru. Si ele se fierb aldente.
O para se taie in cubulete, alta in fasii. Faolea verde se clateste cu apa foarte rece.
Se pun vreo 5-6-7 pastai impreuna cu 2 fasii de para si se invelesc intr-o felie de bacon. Se fac 8 pachetele din astea.
Medalioanele de carne se infasoara pe margine cu cate o felie de sunca. Se prajesc in putina grasime, la foc mediu-mic, pe ambele parti, apoi se sareaza, pipereaza si se dau la cuptorul preincalzit, la 100°C (fara tigaie, direct pe gratarul aragazului). In aceeasi tigaie se pun pachetelele cu fasole verde si se prajesc pe toate partile.
Intre timp, in alta tigaie, se prajesc cubuletele de sunca, carora li se adauga mai spre sfarsit si cubuletele de para.
Se pune piureul de cartofi pe mijlocul farfuriei, cate 2 pachetele cu fasole verde, doua medalioane, cate o jumatate de para fiarta si se presara cu amestecul de cubulete (sunca cu pere).
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu