sâmbătă, 26 februarie 2011

Piure de varza de Bruxelles


Garnitura de iarna, sa scriu repede reteta cat mai e timpul verzicii asteia, cred ca e ultima data cand o fac pe sezonul asta (in speranta ca primavara isi va face aparitia cat mai timpuriu).
Folosesc intotdeauna varza de Bruxelles proaspata, cea congelata nu-mi place, mi se pare ca devine putin gumoasa.

Pentru 4 persoane
1 kg varza de Bruxelles
sare
2 catei usturoi
2 linguri unt
150 g smantana groasa (crème fraiche)
piper, nucsoara

Varza se curata si cotorului i se face o taietura in cruce. Intr-o oala mare se pune putina apa cu sare la fiert. Cand fierbe, se pun verzele in ea, se acopera cu capac si se lasa 20 minute la foc domol. Se strecoara apoi. Usturoiul se freaca cu niste sare. In aceeasi oala se topeste untul, adaugandu-se usturoiul frecat si verzele. Se caleste totul cateva minute, avand grija ca nu cumva usturoiul sa capete o culoare maronie. Se face totul piure (cu blenderul de mana), se adauga sare, piper, nucsoara. Se amesteca. La sfarsit se adauga smantana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...