sâmbătă, 19 februarie 2011

Tort cremos de ciocolata


Tortul asta este meritul d-rei kalua, ea l-a facut in absenta mea si-a iesit de vis.

200 g unt
200 g ciocolata amaruie
100 g ciocolata cu lapte taiata mic din cutit (cine doreste poate folosi tot amaruie, binenteles)
130 g zahar pudra
3 oua
2 linguri amidon
2 linguri faina alba
2 linguri cacao

Untul si ciocolata amaruie se topesc intr-o oala la foc foarte mic, amestecand mereu, sa nu se arda. Se lasa scurt sa se raceasca un pic.
Intr-un bol se amesteca faina cu cacao si amidonul.
Ouale se bat in alt bol pana totul devine o crema albicioasa si umflata (cel putin 5 minute cu mixerul). Li se adauga amestecul de unt cu ciocolata, cate o lingura si amestecand cu mixerul pus pe treapta cea mai inceata. Apoi se adauga amestecul de faina, iar se amesteca cu mixerul si la urma vine ciocolata ciopartita.
Se pune totul intr-o forma rotunda unsa foarte bine cu unt.
Se da la cuptorul preincalzit (175°C) 20-25 minute.
Se lasa sa se raceasca in forma.
Cine doreste ii poate face si o glazura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...