vineri, 25 februarie 2011

Fenicul marinat



Pentru 3 persoane ca garnitura
3 bucati marisoare fenicul
1 lingura ulei aromat cu multe plante (daca n-aveti asa ceva, puneti plante de Provence in ulei si lasati-le sa traga cel putin o ora)
50 g nuci
1 lingura seminte anason (mie nu-mi plac, am pus de chimion amestecat cu chimion in cruce, facand parte din aceeasi familie)
2 catei usturoi
3 linguri ulei bun de masline
125 ml vin alb sec
1 lingura suc de lamaie
sare, piper

Bucatile de fenicul se spala, sterg si mai taie inca o data la taietura de jos (dar sa ramana foile impreuna, deci nu prea mult). In partea de sus se rupe sau taie verdeata si se pune deoparte. Se taie feniculul in jumatate, de-a lungul.
Se pregateste o tava de aragaz si 4 bucati maricele de folie de aluminiu. Fiecare folie se unge cu uleiul cu plante, se pun cate 2 jumatati de fenicul pe ea, cu taietura in jos, apoise strange bine, ca un pachet, sa nu iasa niciun abur de-acolo. Se aseaza pachetele pe tava si se dau la cuptorul preincalzit (200°C) 35 minute.
Intre timp se taie nucile mare, din cutit. Usturoiul se toaca marunt. Intr-o tigaita se infierbanta la foc moderat (in niciun caz sa nu faca fum!) 2 linguri din uleiul de masline si se prajesc scurt nucile, anasonul si usturoiul in el. Se stinge cu vinul si se pune intr-un bol mare. Se adauga sucul de lamaie, sarea, piperul.
Feniculul (care trebuie sa fie facut al dente, nu foarte moale) se scoate din folia de aluminiu si se da bine prin marinada. Se lasa cel putin 1/2 ora sa traga in ea. Inainte de-a fi servit se presara cu verdeata pusa deoparte.

2 comentarii:

  1. O sa incerc si eu cu prima ocazie.Ii prefer cruzi, dar tu m-ai convins.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc. Eu zic ca merita incercati, eu o sa mai fac sigur.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...