luni, 11 iulie 2011
Flammkuchen, tarte flambée, tarta cu smantana si dovlecei 2
Parintii mei sunt liferantii mei nr. 1 (ca preferinta si binenteles calitate a produselor) de legume. Au in gradina si dovlecei si acestia cresc ca nebunii, deci trebuie sa gasesc fel si chip in a-i pregati. Saptamana trecuta am facut in aceeasi zi 2 tarte diferite, dar ambele cu dovlecei. Ambele excelente, mie mi-a placut una mai mult, lui Mr. kalua cealalta, deci aici intervine numai nota subiectiva. In orice caz merita incercate amandoua, zic eu.
La aluat puteti folosi reteta preferata de aluat de pizza daca aveti asa ceva.
Pentru o tava de aragaz
Aluatul
225 g faina alba
1/2 cubulet drojdie proaspata (sau 1/2 plic drojdie uscata)
1 priza zahar
1/3 lingurita sare
cam 100 - 125 ml apa calduta (atata apa cat sa obtineti un aluat mai tare, dar totusi elastic)
2 linguri ulei de masline
Umplutura
800 g dovlecei
250 g ricotta, urda proaspata sau quark
100 g smantana groasa cu 24% grasimi
2 catei usturoi tocati marunt
1 lingura frisca lichida neindulcita
2 - 5 ramurele de cimbru proaspat
100 g parmezan sau Grana Padano dat pe razatoarea mare
50 g cascaval
sare, piper,
4 - 5 linguri ulei de masline
Se face maiaua din drojdia proaspata, putina apa calduta si zaharul. Cand a crescut putin se adauga fainii, se pune si sarea, apa, putin cate putin, si uleiul. Se framanta pana se obtine un aluat elastic tare. Se lasa la crescut 30 minute.
Intre timp se taie dovleceii in felii subtiri, si smantana se amesteca cu branzeturile, frisca lichida, usturoiul, frunzulitele de cimbru culese de pe ramuri, sarea, piperul.
Aluatul crescut se intinde cu sucitorul pe o suprafata infainata, iar cand este gata se transfera pe-o tava de aragaz unsa cu ulei. Sau puteti pune aluatul direct pe tava unsa si-l intindeti direct acolo. Se unge cu umplutura si pe deasupra se aseaza frumos feliile de dovlecei. Se stropeste totul cu ulei de masline si se da la cuptorul preincalzit (la temperatura cea mai mare a cuptorului, la mine e 225°C, nefolosind functia de convectie), pe sina cea mai de jos, 20 - 25 minute.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu