joi, 28 iunie 2012

Tort Diplomat, de vara, si in varianta montignaca



Daca faceti numai crema, e montignac. Se poate imbraca in frisca, dar eu am ales sa nu fac treaba asta, mai scutim din grasimi.

4 oua
300 ml lapte
80 g fructoza
25 g gelatina in foi sau 1 plic de gelatina instant (eu folosesc din aceasta)
coaja de la 1 lamaie netratata
500 ml frisca lichida neindulcita
fructe de sezon
facultativ: 200 - 300 ml frisca pentru ornat
facultativ: piscoturi

Se fierbe laptele cu ouale si fructoza, amestecand continuu si la foc potrivit pana devin o crema. Se adauga coaja de lamaie. Gelatina se dizolva in apa rece, se adauga la crema. Daca folositi gelatina instant, mai asteptati putin. Se amestesteca pana la rece. Separat se bate frisca. Cand crema este rece se adauga gelatina instant, frisca batuta si fructele (daca sunt fructe mari, se taie in bucati mari, afinele, zmeura se pun intregi) si se amesteca.
O forma (cratita sau bol) se tapeteaza cu folie de plastic de bucatarie. Daca folositi piscoturi, tapetati numai marginea bolului cu ele. Se toarna crema in bol. Daca vreti si un blat, puneti pe deasupra cremei un strat de piscoturi.
Se da la frigider de pe o zi pe alta. Inainte de a fi servit se rastoarna din bol si cine doreste il imbraca in frisca.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...