O mancare de origine napoletana, foarte usor de facut si mai merge si repede.
Pentru 4 portii:
4 piepturi de pui dezosate si fara piele
4 linguri ulei
2 catei usturoi tocati marunt
1 lingura capere (de preferinta conservate in sare, 10 minute inmuiate in apa, apoi scurse de apa aia sarata)
1 lingura patrunjel verde tocat marunt
500 g rosii pasate
2-3 fileuri de ansoa tocate marunt
1 lingura frunze de oregano
sare, piper
1 priza zahar sau fructoza sau un strop de suc de agave
Se prajesc piepturile 8-10 minute pe fiecare parte. Se adauga usturoiul, caperele, patrunjelul si ansoa, se prajesc usor. Se toarna rosiile pasate, oregano, piperul, indulcitorul. Se lasa sa fiarba la foc mic 5 minute, se potriveste de sare si se serveste.
Garnitura: paine alba si salata. Si-un vin alb sec.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu