joi, 2 septembrie 2010

Saltimbocca alla romana a la kalua

Saltimbocca alla romana
a la kalua

3 bucati de carne de vitel pentru snitel, taiate subtire
3 felii de sunca de Parma sau alta sunca cruda de calitate foarte buna
6 frunze proaspete de salvie
cativa stropi de ulei
2 linguri unt pentru prajit
100ml vin alb sec
1 lingura smantana groasa sau o dusca de frisca lichida neindulcita
piper

Pe fiecare bucata de carne se pune o felie de sunca. Frunzele de salvie se fixeaza de sunca si carne cu scobitori. Se infierbanta foarte putin ulei intr-o tigaie, se pune putin unt (restul de unt de prajit il tot pun pe parcurs) si se prajeste carnea vreo 3 minute pe fiecare parte. Se pun bucatile de carne cu sunca in sus, se stinge sosul cu vinul, se pipereaza. La sfarsit pun putina smantana in sos.
Sare nu mai pun pentru ca sunca e sarata.
Important: carnea si sunca sa fie de calitate buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...