300 g halloumi sau telemea (telemeaua e bine sa fie cat mai "seaca", cu cat mai putine grasimi, altfel se topeste in tigaie)
300 g fasole fiarta
500 g spanac (se poate folosi si loboda sau frunze de sfecla) curatat si taiat
2 cepe tocate marunt
2-3 catei usturoi tocati marunt
50 g masline
200ml supa conforma
3 linguri bulion
ulei de masline
suc de lamaie
sare, piper
cimbru
Daca folositi telemea: taiati-o in bucatele si puneti-o la marinat in 2 linguri de suc de lamaie, 2 linguri ulei, 1 catel usturoi tocat marunt, piper.
Halloumi se taie doar in cubulete.
Intr-o tigaie inalta sau intr-un ceaun se caleste ceapa in putin ulei, se adauga spanacul. Dupa cateva minute se adauga bulionul amestecat cu supa, maslinele, putin cimbru, piper. Dupa vreo 10 minute se adauga si fasolea si se amesteca bine. Se mai lasa la fiert, la foc mic, cam 5 minute.
Intre timp se incinge putin ulei in alta tigaie si se prajeste la foc mare halloumiul/telemeaua.
Peste fasole se toarna restul de suc de lamaie, iar cimbrisor, se potriveste de gust de sare si piper si se ia de pe foc.
Se pune pe farfurie spanac/fasole si se presara cubuletele de halloumi/telemea pe deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu