luni, 29 noiembrie 2010
Piure de mazare cu galbiori
Se poate consuma ca atare, ca aperitiv, sau pe post de garnitura, merge bine la peste, pentru carne e o cam greu.
Reteta e cu galbiori proaspeti, dar se pot folosi si cei din conserva cand nu e timpul lor.
Cine vrea poate inlocui untul cu ulei, dar gustul va avea un pic de suferit.
Cand nu am menta in casa, il fac pur si simplu fara el.
Pentru 4 portii
500 g mazare congelata
3 cepe verzi sau esalote tocate marunt
50 g unt sau 1 lingura de ulei
sare, piper, nucsoara si piper de Cayenne
250 g galbiori
1 catel usturoi
8-10 frunze proaspete de menta
3 linguri smantana
Se infierbanta la foc mic-mediu 30 g unt, se caleste ceapa in el. Se adauga mazarea, se sareaza, pipereaza, rade putina nucsoara. Se acopera cu capac si se lasa la foc mic.
Galbiorii se curata si se taie in bucati, usturoiul se toaca marunt. Se topeste untul in alta tigaie, se pune usturoiul in ea, apoi galbiorii. Se sareaza, pipereaza si se prajesc pana cand prind culoare de prajit. Atentie ca nu cumva sa se arda usturoiul!
Se toaca frunzele de menta, jumatate din ele se pun peste galbiori.
Mazarea se face piure, se adauga smantana. Se amesteca cu galbiorii si la servit se presara cu restul de menta.
Labels:
Aperitive,
Garnituri,
Montignac aperitive,
Montignac garnituri
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu