luni, 15 noiembrie 2010
Cuiburi de chiftea
O reteta de care m-am tot ferit pentru ca are aspectul unei mancari din anii '50 pana in '70.☺ Am facut-o fara rost, e chiar foarte buna.
Pentru 4 persoane
400 g carne tocata (eu am folosit amestecata, de vita si de porc)
facultativ: 1 chifla veche de-o zi + lapte pentru inmuiatul ei
250 g cascaval maturat
2 rosii mari
1 ceapa mare
1 catel usturoi
1 legatura frunze busuioc
1 lingurita maghiran uscat
1/2 lingurita boia dulce de ardei
1 lingurita bulion de rosii
1 ou mare (sau 2 mai mici)
sare, piper
Cine foloseste chifla: se taie in 4 si se inmoaie in lapte caldut, apoi se stoarce. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se caleste in putin ulei (treaba asta merge foarte bine facuta si la cuptorul cu microunde).
Se amesteca carnea tocata cu ceapa, usturoiul, painea, oul, maghiranul, boiaua, bulionul si busuiocul. Se rade cascavalul si jumatate din el se amesteca cu carnea. Se potriveste de gust cu sare si piper. Din masa de carne se fac cuiburi (forme rotunde cu margine si o adancitura in mijloc) pe o tava de aragaz. Se dau la cuptorul preincalzit (200°C) 10 minute.
Rosiile se injumatatesc, o jumatate se pune deoparte. Restul se curata de seminte si se taie in cubulete, care se pun in mijlocul cuiburilor dupa cele 10 minute. Iar se dau la cuptor cateva minute.
Restul de rosie se taie in felii.
Cuiburile se presara cu restul de cascaval ras si se acopera cu felie (sau 2 felii) de rosii si se dau iar la cuptor 10 minute.
Ca garnitura se potriveste bine un piure de cartofi sau de telina.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu