marți, 16 noiembrie 2010

Desert la minut: crema de quark (branza de vaci) pe mere imbatate


Desert la minut cu o crusta de caramel. Cel mai bun e proaspat facut, cand merele sunt inca calde, avem atunci si contrastul cald - rece.
Montignacii inlocuiesc ambele feluri de zahar cu fructoza (cam 60% din cantitati).

Pentru 4 persoane
2 mere acrisoare
40 ml calvados (alternativ: tuica din diferite fructe, grappa)
500 g quark (40% grasimi) sau branza de vaci
200 ml frisca lichida neindulcita (daca folositi branza de vaci, atunci 300 ml frisca)
esenta naturala de vanilie sau zahar vanilat
80 g zahar brun
140 g zahar
1 lingurita unt


Merele se curata de coaja si casuta si se taie in felii. Se pun intr-o tigaie cu untul si 60 g zahar alb si se caramelizeaza. La sfarsit se sting cu calvadosul si se flambeaza (se da foc suprafetei).
Se bate frisca si se amesteca cu quarkul, esenta de vanilie si restul de zahar alb.
Se pun in cupe sau farfurii adanci prima data merele, apoi crema. Crema se presara cu zaharul brun si se caramelizeaza cu o lampa Bunsen. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...