O mancare fina de tot cu care s-ar putea orice restaurant cu stele. Bonus: e foarte usor si repede de facut. Poate fi servita si ca aperitiv, atunci reduceti ceva cantitatile.
Pentru 4 persoane:
fileuri de cod fara pileita, 1, 2 sau 3 de persoana, depinde de marime (cam 200 g de persoana)
1 conopida
1 broccoli
150 g unt
2 linguri cu varf faina de naut (nemontignacii pot folosi pesmet)
1 lingurita cu varf curcuma (tumeric)
1 lingurita cu varf curry (praf)
1 lingurita cumin (chimion in cruce) macinat
1 lamaie netratata
nucsoara
ulei
sare, piper
fire de chili
Conopida si broccoli se taie in buchetelele-i, se spala. In doua oli se pune apa cu sare la fiert. Cand fierbe apa, se pun separat la fiert conopida si broccoli, se fierb al dente. Cand sunt gata se pun cateva buchetele deoparte, restul se face piure cu niste unt, la conopida se pune si nucsoara, iar la broccoli piper.
Fileurile de peste se spala si ususca bine cu hartie de bucatarie. Se infierbanta la foc mediu o tigaie, se pune putin ulei in ea si se prajesc fileurile (pe-o parte vreo 4 minute, apoi se stinge focul si se intorc fileurile si pe partea cealalta, se lasa asa vreo 2 minute). Fileurile se pun pe-o tava de aragaz acoperita cu hartie de copt, se sareaza si pipereaza. Din aluat se formeaza niste placute (eu am facut treaba asta cu mana) care se pun pe fileuri. Se dau la cuptorul preincalzit (120°C) cam 5 minute, pana se formeaza o crusta maronie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu