joi, 9 decembrie 2010
Steakuri din file mignon de vita
O mancare care care-si trage finetea din simplitate. Deci trebuie lucrat cu materie prima de calitate foarte buna. Fileul e bine sa nu fie proaspat, ci maturat.
1 file mignon de vita
sare, piper
unt sau ulei
Se taie bucati de 3,5 - 4 cm din file si se aplatizeaza cu mana pe partea taiata. Se pipereaza si se prajesc in ulei sau unt incins la foc mare cam 3 minute pe fiecare parte. Apoi se dau la cuptorul preincalzit (80°C), pe gratar, cu o tava de aragaz dedesubtul gratarului. Se lasa 60 minute (saignant) sau 90 minute (à point) acolo, intorcandu-le de pe-o parte pe alta la 10 minute.
Cand se scot de la cuptor se lasa cel putin sa se odihneasca (sa se linisteasca sucul din carne, altfel, incepe sa curga din ea). Se sareaza si se serveste.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu