Anotimpul rece...Ger, zapada scrasneste sub picioare, se vine de afara la caldura, ce poate fi mai bun (nevorbind de vin fiert ☺) decat o licoare calda si buna tare?
Reteta este de urmat in mare, fiecare face ciocolata calda in functie de gustul si necesitatile proprii: cine-o vrea groasa inlocuieste cel putin 1/2 din cantitatea de lapte cu frisca lichida, se poate pune mai multa ciocolata in ea. Montignacii folosesc ciocolata cu cel putin 70% cacao, restul dupa preferinte. De ex., d-rei kaluaii place cel mai mult cu 100 g ciocolata alba si 200 g ciocolata cu lapte la litrul de lapte. Se pot adauga la sfarsit fire sau fulgi de chili (se potrivesc mai ales cu ciocolata amara). Tocmai in perioada asta se coace mult, daca aveti coaja de la vreun baton de vanilie din care ati scos maduva, puneti-o si pe ea in lapte. Se poate servi, traditional american, cu marshmallows, sau cu niste ciocolata taiata cu ajutorul curatatorului de cartofi.
1 l lapte
1 rulou scortisoara
1 stea de anis
200 g ciocolata
ciocolata sau marshmallows pentru decor
Se infierbanta laptele cu condimentele, cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se adauga ciocolata ciopartita din cutit. Se amesteca bine cu un tel, se strecoara de condimente si se serveste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu