marți, 28 decembrie 2010

Fondant de castane si ciocolata cu sos de vanilie


Desertul de la masa festiva de Craciun, un vis!
Sosul de vanilie il gasiti aici, am facut portie dubla.
Prajitura am gasit-o pe blogul Auréliei, Aux délices d'Aurélie, o frantuzoaica care locuieste in Germania si care prezinta retete frantuzesti pe germana.
Prajitura e cremoasa, neavand niciun fir de faina in ea. Se face usor si repede.

500 g crema/piure de castane (cumparat. Se poate face in bucatarie, dar daca tot il aveam in dulap, binenteles ca l-am folosit)
140 g ciocolata cu 70% cacao
100 g unt
3 oua
1 priza sare

Se topeste ciocolata la bain-Marie, se ia de pe oala cu apa si se amesteca bine, cu telul, celelalte ingrediente. Se pune compozitia in forme mici (de muffins, de ex.), care se umplu pe 3/4. Daca forma e de silicon, nu trebuie s-o ungeti cu nimic, daca-i din altceva, se unge bine cu unt. Mie mi-au iesit 8 bucati. Se da la cuptorul preincalzit (160°C) 25 minute. Se scot reci din forma si se servesc cu sos de vanilie.

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...