marți, 28 decembrie 2010
Fondant de castane si ciocolata cu sos de vanilie
Desertul de la masa festiva de Craciun, un vis!
Sosul de vanilie il gasiti aici, am facut portie dubla.
Prajitura am gasit-o pe blogul Auréliei, Aux délices d'Aurélie, o frantuzoaica care locuieste in Germania si care prezinta retete frantuzesti pe germana.
Prajitura e cremoasa, neavand niciun fir de faina in ea. Se face usor si repede.
500 g crema/piure de castane (cumparat. Se poate face in bucatarie, dar daca tot il aveam in dulap, binenteles ca l-am folosit)
140 g ciocolata cu 70% cacao
100 g unt
3 oua
1 priza sare
Se topeste ciocolata la bain-Marie, se ia de pe oala cu apa si se amesteca bine, cu telul, celelalte ingrediente. Se pune compozitia in forme mici (de muffins, de ex.), care se umplu pe 3/4. Daca forma e de silicon, nu trebuie s-o ungeti cu nimic, daca-i din altceva, se unge bine cu unt. Mie mi-au iesit 8 bucati. Se da la cuptorul preincalzit (160°C) 25 minute. Se scot reci din forma si se servesc cu sos de vanilie.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Un An Nou mai bun cu sanatatea si bucurii!
RăspundețiȘtergereMultumesc, la fel, numai bucurii si realizari!
RăspundețiȘtergere