sâmbătă, 18 decembrie 2010

Mie de pain: pesmet facut din paine proaspata



Un ingredient din bucataria clasica frantuzeasca, destul de rar intalnit in bucataria moderna. Se foloseste la ingrosatul umpluturilor, al cremelor sau pur si simplu ca panada, este mult mai fin decat pesmetul clasic, din paine uscata. Eu nu mai cumpar de mult timp pesmet (cel din comert mi se pare sub orice critica, daca trebuie neaparat cumparat, atunci numai de la o brutarie buna), dar niste toast sau paine se gaseste tot timpul prin casa, asa ca pot face ad-hoc mie de pain.
Se face din paine alba, chifle sau toast fara coaja si exista 2 metode de-al produce. Eu folosesc numai o metoda, cea repede, dar la ea e nevoie de-un blender bun. Cine nu poseda asa ceva, procedeaza dupa metaoda nr.2.
Mie de pain se foloseste intotdeauna proaspat, deci se face numai atat cat avem nevoie momentan.

Prima metoda:
Paine alba, chifle din paine alba sau toast de paine alba se curata de coaja, se taie in bucatele, se pune in blender si astfel se obtin faramituri foarte, foarte fine.

Metoda a doua:
Paine alba, chifle din paine alba sau toast de paine alba se curata de coaja si se taie in felii. Se dau la congelator. Cand s-au intarit se scot si se dau pe razatoarea mica.



2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...