marți, 21 decembrie 2010
Varza anatolica
O mancare cu varza, de origine turceasca, care-mi place la nebunie. La servit eu imi presar si fulgi de chipotle pe deasupra.
1 varza cam de 1 kg
ulei sau untura
200 ml supa
3 cepe
400-500 carne tocata (porc sau vita sau amestecata, dupa gust)
4 linguri bulion
200 g telemea/branza burduf/Feta
3 oua
200 ml lapte
boia dulce de ardei, sare, piper
Varza se taie fideluta si se prajeste in ulei/untura amestecandu-se sa nu se prinda. Se adauga sare, piper, boia si 100 ml din supa. Se lasa acoperit la fiert pe foc mic ca. 20 min.
Ceapa se taie mic si se prajeste cu carnea tocata. Se adauga sare, piper.
Intr-o forma termorezistenta se pune un strat de varza, unul de carne, iar varza. Restul de supa se amsteca cu bulionul si se pune deasupra verzei. Branza se sfarama in bucatele nu f. mici si se pune pe de-asupra. Ouale se amesteca cu laptele si se toarna si ele peste toata compozitia. Se da cuptorul preincalzit (180°C) pe sina de jos 30 min.
Se serveste cu smantana.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu