sâmbătă, 11 decembrie 2010

Varza de Savoia


O garnitura pura, de iarna, care mi se pare ca se potriveste de minune cu carne de porc, de vanat, de gasca sau rata.

1 capatana varza de Savoia
200 ml frisca lichida neindulcita sau lapte
1 ceapa tocata marunt
sare, piper, nucsoara
cativa stropi de suc de agave
1 bucatica mica unt

Se scot frunzele inchise la culoare, de la suprafata (cam 1/3 din varza), se spala, se scurg de apa si li se taie partea tare de nervura. Restul se taie fideluta (fidea☺, deci nu foarte fin) ca varza normala si se pune la fiert cu frisca (laptele), ceapa, sare, un strop, doi de suc de agave, piper si nucsoara. Cand e fiarta se face in mare parte piure.
Frunzele se pun la fiert in putina apa usor sarata, cu un strop de suc de agave si putin unt, cu capacul pe oala. Cand sunt fierte, se pun deoparte atatea, cate persoane vor fi la masa, iar restul se taie in bucati nu foarte mici si se amesteca cu piureul.
Din fiecare foaie intreaba se face un "cosulet" in care se pune piureul si se serveste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...