miercuri, 15 septembrie 2010

Conchiglione (paste mari in forma de scoica) umplute cu ricotta si spanac pe sos bolognese

incerc sa aproximez cantitatile pentru ca totul a fost facut ochiometric

24 conchiglie sau vreo 16 daca sunt mari de tot
200 g ricotta sau urda
200 g spanac fiert foarte scurt (sau congelat)
100-150g parmezan ras
1 ou
nucsoara, sare, piper
200 g mozzarella proaspata
300 g carne tocata (eu am folosit de vita)
1 conserva de 400g rosii in suc propriu
1 ceapa mare
1 catel usturoi mare
250 ml vin (alb sau rosu, de care aveti la-ndemana)
250 ml supa clara
ulei de masline
amestec de plante italienesti (macar rozmarin, salvie, cimbru)
frunze de busuioc

Se incepe cu sosul bolognese: in putin ulei de masline se prajeste carnea, se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt, apoi si rosiile cu sucul lor (rosiile se maruntesc inainte daca-s intregi) si amestecul de plante italienesti, sare, piper. Se lasa la foc mic cam o ora si se tot adauga vin si supa. La sfarsit trebuie sa aiba multisor lichid si se pune abia acum si busuiocul tocat marunt.
Pastele se fierb numai pe jumatate (adica jumatatea timpului scris pe ambalaj, poate un minut mai mult).
Pentru umplutura se taie spanacul si se amesteca cu ricotta, nucsoara, oul, jumatate din parmezan, sare, piper. Se umplu "scoicile" cu o lingurita cu amestecul asta.
Sosul bolognese se pune intr-o forma termorezistenta si peste el se aseaza pastele umplute, apasandu-le putin in sos. Mozzarella se taie felii si se pune peste paste, apoi se presara restul de parmezan.
Se da la cuptorul preincalzit (175°C), pe sina a doua de jos, 45 minute.

In sosul bolognese se pot pune si morcovi rasi, tulpina de telina taiata mic.

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...