duminică, 19 decembrie 2010

Grießflammerie: budinca de gris (si gris cu lapte simplu)


La sfarsit de saptamana, mai ales pe vreme rece, tare-i mai place d-rei kalua sa manance orez cu lapte sau gris cu lapte la micul dejun. De fapt nu numai la micul dejun, ar manca ea toata ziua asa ceva.
Cand ii fac gris cu lapte, fac mai mult si cam din cealalta jumatate de cantitate fac budinca de gris, un desert simplu, bun si foarte popular in Germania. Iarna se poate servi cu un sos cald, de ex. compot de ce vreti voi ingrosat cu niste amidon.

Din cantitatile astea fac si gris cu lapte, si budinca:
1 l lapte
160 g gris
100 g zahar
2 bucati mari de coaja de lamaie netratata
esenta naturala de vanilie sau zahar vanilat (2 pliculete)
1 lingura unt
2 oua mici sau unul XL
1 priza sare

Se amesteca laptele cu zaharul, zaharul vanilat, sarea si coaja de lamaie, se pune pe foc. Cand fierbe se adauga grisul, se amesteca bine si se lasa sa dea o data in clocot, apoi se stinge focul si se lasa 10 minute sa traga, amestecand din cand in cand. Se scot cojile de lamaie. Cine foloseste esenta naturala de vanilie, o pune abia acum.
Asta-i grisul cu lapte. pun in farfurioare sau boluri cam jumatate de compozitie si-l servesc cald.
Aici cu piure de mere si catina (cumparat de la dm) si kiwi


Pentru budinca se amesteca galbenusul cu untul cu grisul. Albusul se bate spuma si se adauga la sfarsit. Se pune in boluri sau in forme din care va fi rasturnat la servit (eu asa fac).
Aici cu mango si rodie

Un comentariu:

  1. Buna Ziua!
    Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
    Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
    Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
    M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
    Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
    Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

    www.radiowhisper.com
    Multumesc,
    Cu stimă Vlad!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...