luni, 25 octombrie 2010

Chiftelute cu tenta greceasca si o noua metoda (nemontignaca) de prajire a lor

Nu m-apuc sa scriu reteta de chiftelute pentru ca nu-i nimic deosebit la ele: fiecare face compozitia proprie de chiftelute normale (eu pun carne tocata, sare si usturoi calite in putin unt, ou, patrunjel si marar verde, sare, piper, niste mustar si putin bulion; eu paine nu pun), la care se adauga si niste cimbru, o priza de scortisoara si telemea sau feta faramitata (vreo 100-150 g la 500 g carne tocata) si gata, cica le-am grecizat.


Pentru prajit, la masa de chiftele din 500 g carne tocata, sunt necesare 4 felii mari de toast. Li se taie coaja de jur imprejur, apoi se taie in cubulete mici. Chiftelutele formate se dau prin bucatelele de paine si se prajesc astfel, la foc mediu, pe ambele parti. Bucatelele de paine vor face chiftelutele crocante la exterior si pastreaza interiorul suculent. Dragii mei au fost foarte incantati de experiment si au zis ca de-acum vor chiftelutele prajite numai in modul acesta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...