O prajitura fara sa trebuiasca sa facem aluatul, iuhuuu!
Reteta e din caietul cu retete din perioada comunista si exista, cum altfel, in doua variante: cu unt si fara (adica cu ulei in loc de unt). Varianta cu unt e buna tare, partea de sus iese usor crocanta.
1 1/2 pachet unt (375 g)
1 cana gris
1 cana lapte praf
1 cana faina
1 cana zahar (aproape 1 cana de fapt)
2 kg mere
1 1/2 lingurita scortisoara macinata
Prima data se pregatesc merele: ori se dau, cu tot cu coaja, pe razatoarea mare, ori se taie in 4, se curata de casuta cu seminte si se rad sau se taie cu robotul. Se amesteca cu scortisoara.
In alt bol se amesteca grisul cu laptele praf, faina si zaharul.
Se pregateste o tava de aragaz si se acopera cu hartie de copt. Se da pe razatoare 3/4 pachet unt diresct pe hartia de copt, pe toata suprafata tavii. Se presara jumatate din amestecul de faina pe deasupra, apoi se intind merele. Peste mere se presara restul de amestec de faina, iar la sfarsit se rade restul de unt pe toata suprafata. Se da la cuptorul preincalzit (180°C) 40 minute.
La servit se poate presara cu zahar pudra.
Ceva asemanator fac si eu :) In reteta mea nu este lapte praf, dar toate celelate (inclusiv modul de preparare) sunt la fel :)
RăspundețiȘtergereVoi incerca si cu lapte praf sa vedem cum iese.
tare ingenioasa reteta , se face mai mult singura asa ca e tare buna la casa omului :)s-a notat :)
RăspundețiȘtergereCristina, eu o cunosc numai cu lapte praf, dar e bine de stiut ca ar merge si fara.
RăspundețiȘtergereboscodina, imi pare bine ca ti-a atras atentia in sensul pozitiv.