1 l piure moale de mere
500 g piscoturi pentru Tiramisu (Savoiardi)
250 ml lapte
1 lingura rom (sau cateva picaturi de esenta naturala de vanilie)
Pentru ornat
ori
1) 250 ml frisca lichida neindulcita
30 g ciocolata rasa
ori
2) 1 plic gelatina pentru decorat torturi
diverse fructe
Daca nu gasiti piure de mere il puteti face singure, e foarte usor: se pun bucati de mar cu putina apa la fiert pana-i un terci totul si se adauga un pic de zahar numai daca merele sunt acre. Eu il cumpar, neindulcit.
Se pregateste un platou rotund, pe care vrem sa servim tortul. Pe el se pune numai marginea unei forme de copt rotunde.
Se amesteca laptele cu romul si se inmoaie foarte scurt piscot dupa piscot in el. Laptele trebuie sa ajunga pentru toate piscoturile! Daca folositi mai mult lapte tortul se va inmuia prea tare si eventual incepe sa curga si un sirop din el.
Se aseaza un strat de piscoturi, peste el un strat de piure de mere si tot asa pana terminam piscoturile. Stratul de sus sa fie de piscoturi.
Se da la rece cateva ore.
Se imbraca in frisca si se presara cu ciocolata rasa.
Sau se aseaza fructele pe el si se toarna gelatina pe deasupra.
Eu l-am facut cu fructe si l-am imbracat pe margine intr-un strat de aluat de pandispan (unt, ou, faina, zahar, o parte amestecata cu niste cacao, aluatul intins subtire si copt vreo 10 minute, apoi taiat fasii).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu