Mancare cu paste originara din Lazio. Traditional se foloseste guanciale (falca de porc uscata la aer), dar eu n-am dat de asa ceva aici, asa ca am folosit un fel de pancetta. Se poate folosi si bacon.
Este o mancare simpla si care se face repede.
Pentru 4 portii:
400 g spaghetti
1 conserva rosii decojite
200 g guanciale sau bacon sau pancetta la bucata
60 g pecorino
1 ceapa tocata
ulei de masline
sare, piper
Baconul se taie in cubulete. Se incinge o tigaie la foc mediu, se pune foarte putin ulei in ea si se prajeste baconul si ceapa.Se adauga rosiile din conserva (se taie in bucatele) si se lasa cateva minute sa fiarba. La sfarsit se potriveste sosul la gust cu sare si piper.
Spaghetele se fierb al dente, se scurg de apa, se amesteca cu sosul si se portioneaza in farfurii. Pe deasupra se rade sau taie pecorino.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu