duminică, 10 octombrie 2010

Fileuri de sardine cu "spaghete" de dovlecei si morcovi glazurati

Vroiam de fapt sa fac cu totul altceva, la care aveam nevoie de file de somon cu tot cu piele. Stiind bine ca somonul e unul dintre pestii cei mai raspanditi in magazine, m-am pornit la magazinul de delicateses, acolo aduc peste numai de doua ori pe saptamana si-i intotdeauna foarte proaspat, bun, de-o calitate exceptionala (bine, si pretul e pe masura ☺). Si n-am gasit somon! Dar mi-au facut cu ochii sardinele, curatate de cap, maruntaie si oase, deci fileuri.

Pentru 4 persoane:
fileuri de sardine, depinzand de marine, cate 2 sau 3 de persoana
70 g bacon taiat in cubulete (sau sunca sau carnati)
2 dovlecei mijlocii
2 morcovi
unt
suc de lamaie
zahar (sau sirop de agave)
sare, piper

Morcovii se curata si se fierb 5 minute, apoi se pun intr-un castron cu apa cu gheata. Se pun pe hartie de bucatarie.
Dovleceii se spala si se taie julien de-a lungul lor (foarte usor merge cu taietoarea Boerner).
Cubuletele de bacon se prajesc la foc mediu, apoi se pun pe hartie de bucatarie. Grasimea se lasa in tigaie si aici se prajesc fileurile de peste: se pun pe partea cu pielita si cand observati cum carnea incepe sa devina opaca, dati tigaia la o parte de pe foc si intoarceti fileurile pe partea cealalta.
Morcovii se taie in doua sau in patru (depinde de marimea lor). Intr-o tigaie se pune o lingurita de unt, o priza de zahar pudra (un strop de sirop de agave) si se glazureaza bucatile de morcov. La sfarsit se sareaza si pipereaza.
In alta tigaie se topeste 1 lingura de unt, se pun spaghetele de dovlecei in ea, se lasa la foc mediu cateva minute, amestecand cu grija sa nu se rupa. La sfarsit se stropesc cu putin suc de lamaie, se sareaza, pipereaza si pune o priza de zahar sau sirop de agave.
Se pun pe farfurie dovleceii, morcovii, fileurile de sardine si peste ele se presara baconul.
Am mai facut o salata creata la mancarea asta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...