marți, 18 august 2009

Salata: tortulet cu piersici si branza de capra


Blatul
300g aluat frantuzesc
1 galbenus
1 lingura lapte
1 priza sare

Salata
4 piersici
200g branza de capra la bucata
2 linguri dulceata de portocale cu ceapa
4 linguri sos de gutui cu mustar si susan
salata verde
sare, piper

Din aluat se taie rotocoale (cu o cana sau un bol mic). Rotocoalele se pun pe-o tava de aragaz acoperita cu hartie de copt, se inteapa cu furculita. Se amesteca galbenusul cu laptele si sarea si se ung rotocoalele cu ea. Se dau la cuptorul preincalzit (200°C) 10 minute. Se lasa la racit, apoi se pun intr-un recipient inchis ermetic, intre bucati de hartie de pergament, la frigider.
Piersicile se oparesc pret de 10 secunde, apoi se pun in apa cu gheata. Se curata de coaja si se taie in 8. Salata se spala, se stoarce bine de apa si se rupe in bucatele mici. Branza se taie in felii mai groase.
Fiecare rotocol de aluat se unge cu jumatate de lingura de dulceata de portocale, se pune salata, branza si bucatile de piersica deasupra. La urma se picura cate o lingura din sosul de gutui pe fiecare salata.
Cine vrea poate turna si putin dressing pe salata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...