marți, 18 august 2009
Piersici umplute
Pesche ripiene
6 piersici mai mari
100g biscuiti italienesti uscati (amaretii, cantuccini etc)
100ml Amaretto sau vin Marsala
3 lingurite suc de lamaie
1 galbenus
3 linguri unt
vin alb
Piersicile se oparesc 10 secunde intr-o oala, apoi se pun in apa cu gheata. Se scurg de apa, se curata de coaja, se injumatatesc (li se scoate samburele). Se mai scobesc putin in mijloc, iar carnea scobita se pune intr-un bol. In acelasi bol se pun biscuitii sfaramati, 2-3 linguri Amaretto, sucul de lamaie si galbenusul si se amesteca toate bine. Cu aceasta masa se umple jumatatile de piersici care se aseaza apoi intr-o forma termorezistenta unsa cu unt. Se presara cu fulgi de unt si se toarna restul de Amaretto si niste vin.
Se dau la cuptorul preincalzit (200°C) 15 minute.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu