duminică, 16 august 2009
Salata de ratatouille
4 cepe rosii
2 ardei grasi galbeni
2 ardei grasi rosii
2 dovlecei mici-mijlocii
2 catei usturoi
4 ramurele de rozmarin
4 linguri ulei de masline
sare, piper
6 rosii mijlocii
4 ramurele busuioc
3 linguri otet balsamico
Ceapa se taie mare din cutit, ardeii in fasii groase, dovleceii in cuburi mari, usturoiul se toaca marunt si acele se dozmarin se iau de pe ramurele.
Se amesteca toate cu sare, piper si 2 linguri de ulei si se pun pe-o tava de aragaz. Se da la cuptorul preincalzit (200°C) 20 minute.
Intre timp se curata rosiile de seminte si se taie in opt. Dupa cele 20 minute se adauga si rosiile si se mai lasa totul 5 minute in cuptor.
Frunzele de busuioc se toaca. Legumele se pun intr-un bol, se amesteca bine cu busuiocul, restul de ulei, otetul, se mai potriveste de gust cu sare si piper.
Se serveste calduta sau rece.
Labels:
Aperitive,
Dovlecei,
Mancare de vara,
Montignac aperitive,
Salate
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu