marți, 18 august 2009

Socca, muschiulet de miel, piersici cu cardamon



Socca (clatite mici cu faina de naut)
150g faina de naut
1 ou
apa cat cuprinde
50ml ulei de masline
sare
ulei de alune de pamant pentru prajit
seminte negre de susan

Se face un aluat de consistenta celui pentru clatite (nu crepes!, aluatul asta trebuie sa fie un pic gros)din primele 5 ingrediente. Se lasa cateva ore sa stea. Cine poseda tigaie pentru blinii are ocazia s-o foloseasca, cine nu (ca mine), se straduieste sa faca niste clatite mici mai groase. Se pun pe hartie de bucatarie, sa se mai ia uleiul de pe ele. Se ung cu piure de caju (vezi mai jos) si se fac ca un tortulet. Se presara cu seminte negre de susan si se dau la cuptor inainte de a fi servite.

Piure de caju
200g caju inmuiate 2-3 ore
1 catel usturoi
1 foaie de dafin
100ml frisca lichida neindulcita
200ml lapte
20ml ulei de alune de pamant
chimion in cruce macinat
sare, piper

Primele 6 ingrediente se fierb la foc mic pana cand nucile sunt moi. Se pescuieste foaia de dafin si se prelucreaza totul in blender in piure (daca masa e prea tare se mai adauga frisca lichida sau lapte). Se condimenteaza cu chimionul in cruce, sare, piper.


Muschiulet de miel
8-12 muschiuleti de miel (doi sau trei de persoana)
1 lingurita Baharat
1 ramurica cimbru
ulei aromat cu rozmarin
80ml supa concentrata de miel
sare, piper

Se prajesc scurt muschiuletii in uleiul in care s-a pus cimbrul, se presara cu baharat. Se stinge cu supa. Cand sunt gata se sareaza, pipereaza.

Piersici cu cardamon
300g piersici
4 capsule de cardamon verde, strivite
2 linguri unt
1 priza fructoza
sare, piper

Piersicile se oparesc in apa clocotita pret de 10 secunde, se baga imediat in apa cu gheata, se scurg bine de apa, li se da jos pielita. Se taie in 8. Se pun la rumenit in unt cu cardamon si cand sunt aproape gata (nu dureaza mult) se presara cu niste fructoza, apoi se sareaza si pipereaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...