duminică, 30 ianuarie 2011
Salata usoara de andive
500 g andive
1-2 mere
1-2 portocale
250g iaurt (degresat pentru cine are grija grasimilor ☺)
sare
sucul de la 1/2 lamaie mare
2 linguri ulei (foarte bine se potriveste cel de arahide)
cateva picaturi sirop de agave
facultativ: nuci
Andivele se taie in felii. Cine doreste le poate injumatati si taia cotorul, care-i ceva mai amarui (mie-mi place cu tot cu cotor). Merele, daca nu sunt bio, se curata de coaja si se taie bucatele mici, apoi se pun peste fasiile de andive. Portocalele se fileteaza (se taie coaja de pe ele cu tot cu pielita, apoi se taie feliile dintre pielitele care le despart. Cu un cutit ascutit foarte bine merge treaba asta foarte usor), se taie in bucatele si se adauga si ele salatei. Se pune si iaurtul, uleiul, sarea (nu prea multa), sucul de lamaie, siropul de agave si se amesteca bine.
Cine doreste poate praji usor niste nuci si le presara pe deasupra.
Aici am pus ulei din seminte de dovleac, e ok, dar parca ala de arahide se potriveste mai bine
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu