duminică, 16 ianuarie 2011

Medalioane de porc in sos de gorgonzola


1 muschi file (mignon) de porc taiat in 8 medalioane de 2-3 cm grosime
8 felii de sunca cruda (Parma, Serrano, etc)
2 linguri mustar de Dijon
2-3 esalote (sau 1 ceapa) tocate marunt
1 pumn mare de hribi uscati
200 ml vin alb sec
200 ml frisca lichida neindulcita
100 g Gorgonzola (fara margine)
ulei
sare, piper

Hribii se pun la inmuiat in putina apa fierbinte cam 30 minute. Apoi se scot din apa (apa nu se arunca!) si se toaca marunt.
O farfurie se unge cu mustar si pe ea se pun medalioanele. Se pipereaza (sare nu le mai trebuie, sunca cruda si Gorgonzola e destul de sarata) si se intorc pe partea cealalta, astfel incat sa fie unse pe ambele parti cu mustar. In jurul fiecarui medalion se infasoara o felie de sunca si se prajesc apoi la foc mediu. pana prind o culoare frumoasa, apoi se scot din tigaie.
In aceeasi tigaie se caleste ceapa. se adauga hribii. Se stinge cu vinul, se lasa putin la redus (3-4 minute), apoi se adauga smantana si Gorgonzola taiata in bucatele. Dupa ce a dat o data in foc se pun medalioanele inapoi in tigaie, in sos, si se lasa sa traga 15 minute, la foc foarte mic.
Eu le-am servit cu piure de broccoli si am baut Feteasca Neagra Ancestral 2008, de la crama Basilescu, care s-a potrivit de minune.

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...